Waarom natuurlijke supplementen?

Als je volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad eet, dan zou je voldoende voedingsstoffen binnen moeten krijgen. Het gebruik van supplementen zou dan niet nodig zijn, met uitzondering van specifieke doelgroepen. Dat klinkt in theorie aannemelijk, maar de praktijk blijkt vaak anders. Want wees eens eerlijk: eet jij altijd precies volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad? Die kans is klein, want bijna niemand eet precies volgens de richtlijnen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts:

  • 16 procent van de volwassenen voldoende groente eet (>200 gram per dag)
  • 13 procent van de volwassenen voldoende fruit eet (>200 gram per dag)
  • 34 procent van de volwassenen voldoende vis eet (een keer per week)
  • 6 procent van de volwassenen voldoende ongebrande noten eet (15 gram per dag)
  • 19 procent van de volwassenen voldoende thee drinkt (drie koppen per dag) 

Het grootste deel van onze bevolking eet dus niet wat er gegeten zou moeten worden om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Als je onvoldoende groente, fruit, vis, vlees en ongebrande noten en, dan kun je en is het essentieel jouw voeding aanvullen met supplementen om de kans op voedingstekorten te verkleinen. Vitamines uit een potje zijn daarbij de ideale oplossing om tekorten aan te vullen of te voorkomen. Maar hoe weet je nou welke vitamines en mineralen jouw lichaam nodig heeft? Onze online test geeft al een duidelijk beeld omtrent wat er nodig is voor jouw lichaam om je weer beter te voelen. Echter kleeft er ook een ‘maar’ aan deze online test, aangezien de voedingsbehoefte per individu en per leeftijd en leefstijl verschillend is. Daarom gaat Mr. and Mrs. Green een stapje verder dan andere merken, door diverse testen aan te bieden. Middels een onderzoek via het labo kan er namelijk veel beter bepaald worden  welke vitamines je nodig hebt, maar ook niet onbelangrijk: in welke hoeveelheid. Wil je in contact komen met 1 van onze orthomoleculaire therapeuten voor meer informatie? Chat dan gratis voor advies via onze chatbox.

Waarom natuurlijk?

De meeste vitaminepillen die je in de winkel gewoon kunt kopen, zijn gemaakt uit kunstmatig gefabriceerde vitaminen. Dit is natuurlijk het goedkoopst en snel te fabriceren. Het nadeel van kunstmatige vitaminen is het feit dat deze chemisch gezien wel op de originele vitamine lijken, maar zich anders in het lichaam gaan gedragen. Kunstmatige vitaminen kunnen bijvoorbeeld niet of nauwelijks contact maken met andere belangrijke stoffen om gezamenlijk een taak uit te voeren. Maar het lichaam reageert wel alsof er al voldoende vitamine in je lichaam zit, en stopt direct met de opname van de natuurlijk vitamines. Dat betekent het volgende:

  • Je lichaam neemt geen natuurlijke vitamines op, op het moment dat je een kunstmatige vitaminepil slikt.
  • Kunstmatige vitaminen zijn géén échte vitaminen, maar een stof die tot op zekere hoogte dezelfde eigenschappen vertoont als de échte vitamine.
  • Natuurlijke vitaminen worden in hun werk sterk ondersteund door andere stoffen zoals mineralen en aminozuren. Kunstmatige vitaminen zijn niet in staat om samen te werken met deze stoffen, en vormen zo kleine chemische eilandjes waar je uiteindelijk niks aan hebt.

Bij Mr and Mrs Green kiezen we ervoor supplementen te maken die zo natuurlijk mogelijk zijn. Dit is beter voor je lichaam, zijn beter opneembaar en dus ook voor het optimaliseren en in stand houden van je gezondheid.