WAAROM NATUURLIJKE SUPPLEMENTEN?

Zurück zum Blog

Die vraag krijg ik dikwijls, dus leek het me leuk om er met dit berichtje verder op in te gaan!

De meeste vitaminepillen die je in de winkel gewoon kunt kopen, zijn gemaakt uit kunstmatig gefabriceerde vitaminen. Dit is natuurlijk het goedkoopst en snel te fabriceren. Het nadeel van kunstmatige vitaminen is het feit dat deze chemisch gezien wel op de originele vitamine lijken, maar zich anders in het lichaam gaan gedragen.

Kunstmatige vitaminen kunnen bijvoorbeeld niet of nauwelijks contact maken met andere belangrijke stoffen om gezamenlijk een taak uit te voeren. Maar het lichaam reageert wel alsof er al voldoende vitamine in je lichaam zit, en stopt direct met de opname van de natuurlijk vitamines. Dat betekent het volgende:

•Je lichaam neemt geen natuurlijke vitamines op, op het moment dat je een kunstmatige vitaminepil slikt.•Kunstmatige vitaminen zijn géén échte vitaminen, maar een stof die tot op zekere hoogte dezelfde eigenschappen vertoont als de échte vitamine.•Natuurlijke vitaminen worden in hun werk sterk ondersteund door andere stoffen zoals mineralen en aminozuren. Kunstmatige vitaminen zijn niet in staat om samen te werken met deze stoffen, en vormen zo kleine chemische eilandjes waar je uiteindelijk niks aan hebt.

Bij Mr. and Mrs. Green kiezen we ervoor supplementen te maken die zo natuurlijk mogelijk zijn. Dit is beter voor je lichaam, zijn beter opneembaar en dus ook voor het optimaliseren en in stand houden van je gezondheid.