Waarom is het belangrijk om supplementen te slikken?

Zurück zum Blog

Die vraag krijg ik dikwijls, dus leek het me leuk om er met dit berichtje verder op in te gaan!Als je volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad eet, dan zou je voldoende voedingsstoffen binnen moeten krijgen. Het gebruik van supplementen zou dan niet nodig zijn, met uitzondering van specifieke doelgroepen. Dat klinkt in theorie aannemelijk, maar de praktijk blijkt vaak anders. Want wees eens eerlijk: eet jij altijd precies volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad?

Die kans is klein, want bijna niemand eet precies volgens die richtlijnen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts:

•16 procent van de volwassenen voldoende groente eet (>200 gram per dag)•13 procent van de volwassenen voldoende fruit eet (>200 gram per dag)•34 procent van de volwassenen voldoende vis eet (een keer per week)•6 procent van de volwassenen voldoende ongebrande noten eet (15 gram per dag)

Het grootste deel van onze bevolking eet dus niet wat er gegeten zou moeten worden om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit eetgedrag leidt tot een verhoogd risico op allerlei voedingstekorten en daarmee op klachten en ziekten. De verschillende organen in het lichaam hebben namelijk voldoende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren – lees: om gezond te kunnen blijven. Vitamines uit een potje zijn daarbij de ideale oplossing om tekorten aan te vullen of te voorkomen. Kies daarbij altijd voor natuurlijk geproduceerde vitamines, zoals die van ons merk. Heb je advies nodig op het gebied van suppletie? Stuur ons dan gerust een berichtje via info@mrandmrs-green.com we helpen je graag!