HET GEHEIM VAN EEN MOOIE HUID, KEN JIJ DIE AL??

Zurück zum Blog

Ikzelf ben gék op collageen! Dit is een lichaamseigen eiwit en levert alle essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft voor het verkrijgen van een mooie, stralende huid zonder rimpels en fijne lijntjes. Collageen zit vaak in luxe cosmeticaproducten, maar het is minstens zo belangrijk om je huid te voeden van binnenuit. 

Want, naarmate we ouder worden neemt je natuurlijke collageenproductie af, in je huid, maar ook het vermogen om zelf nieuwe collageen aan te maken reduceert. Het advies is dan ook altijd om elke dag een collageen supplement of poeder te slikken. Wat feitjes over collageen:

1.Collageen komt amper voor in onze voeding, het is dus zeker geen gek idee om extra collageen te slikken2.Collageen is ook een wondergoedje voor het herstel van de darmwand en het verkrijgen van gezonde haren en nagels. Dit omdat collageen 1 van de bouwstenen hiervan is3.Collageen vermindert rimpelvorming.Naarmate we ouder worden, is het normaal dat de huid slapper wordt. Een placebo-gecontroleerd onderzoek vanSkinPharmacologyandPhysiologywees echter uit dat vrouwen die acht weken lang tussen 2,5 en 5 gram collageen consumeerden, een significante verbetering van de huidelasticiteit vertoonden in vergelijking met vrouwen die een placebo namen. 

 

Let op! Het is erg belangrijk dat je kiest voor de juiste collageen. Een vegan collageen is niet aan te raden, een collageen op basis van vis en rund echter wel. Deze collageensoorten lijken het meeste op de lichaamseigen collageen van de mens, daardoor zijn deze beter opneembaar. Verder is het erg belangrijk dat je kiest voor een collageen verrijkt met vitamine c. Zonder vitamine c kan je lichaam collageen namelijk niet opnemen. Ik ben zelf erg te spreken over de samenstelling en de resultaten van onzecollageenpoeder, kijk maar eens goed naar de voor en na foto in deze blog! 

 

Wil jij de collageenpoeder ook eens proberen?