Het belang van magnesium

Zurück zum Blog

En ik heb er al meermaals over verteld online: het belang van magnesium. Magnesium is betrokken bij zo’n 300 processen in je lichaam:

1. Magnesium zorgt bijvoorbeeld samen met calcium en vitamine D voor de opbouw van gezonde botten.
2. Magnesium kan helpen om het “slaaphormoon” melatonine te reguleren waardoor het kan bijdragen aan een gezonde slaap
3. Magnesium kan zorgen voor verwijding van bloedvaten, waardoor de bloeddruk op een gezond peil blijft en niet te hoog wordt. Hierdoor kan magnesium meehelpen om hart- en vaatziektes te voorkomen.
4. Magnesium kan spierkrampen, spierpijnen en gespannen spieren helpen te voorkomen. Veel vrouwen klagen over been- en voetkrampen, onrustige benen of plotseling opkomende spierpijnen.
5. Magnesium kan helpen om obstipatie tegen te gaan door mee te werken aan een normale darmspierfunctie. Hierdoor kunnen mogelijk ook allerlei krampen in het maag- en darmstelsel verholpen worden.
6. Magnesium kan helpen bij het tegengaan van verstoringen in het perifere zenuwstelsel waardoor migraine kan worden voorkomen maar ook plotselinge prikkelbaarheid.
7. Magnesium helpt de stresshormonen van de bijnieren te reguleren en kan op deze manier angst- en paniekaanvallen verminderen.
8. Magnesium kan vermoeidheid en lusteloosheid helpen voorkomen, zeker ten tijde van stress of extra inspanning.
Je lichaam maakt zelf geen magnesium aan, je zal dit dus uit je voeding moeten halen. Magnesium zit in noten, groenten, avocado, peulvruchten etc., maar de ervaring leert dat we dit lang niet altijd in voldoende mate binnenkrijgen. Daarnaast is voeding tegenwoordig zodanig bewerkt, waardoor de meeste voedingsstoffen al zijn verdwenen voordat je voedsel überhaupt op je bord ligt.

Daarom raad ik iedereen altijd aan om een magnesium supplement te slikken, zo weet je zeker dat je voldoende magnesium binnenkrijgt om al deze honderden processen voorspoedig te laten verlopen.

Benieuwd welke magnesium het beste bij jou aansluit? Stuur ons dan een berichtje via info@mrandmrs-green.com we adviseren je graag.