Hebben we SPF nodig?

Zurück zum Blog

Ik smeer mij namelijk nauwelijks in met zonnebrandcrème en loop het liefste niet in de schaduw. Voor mij is de zon een cadeautje, zij geeft mij energie en een serotonine-boost. Wist je dat je door de zon vitamine D3 aanmaakt, en dit de basis is voor de aanmaak van gelukshormoon? De mens kan niet zonder licht en niet zonder zon, dit geldt ook voor de meeste dieren en planten. Op het moment dat we ons gaan lopen insmeren met 50 SPF blokkeer je de benefits van de zon, en dat is eigenlijk heel jammer gezien het, naast dat het je humeur verbetert, ook super goed is voor je immuunsysteem.

Mijn mening: heb plezier als de zon schijnt en als je snel verbrand vermijdt de middag dan. En natuurlijk kan te veel zon en verbranden door de zon huidkanker en vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Maar wist je dat er meer mensen kanker en een slechte huid krijgen door de zon juist te vermijden, door ongezond te eten en te drinken, door een chemische zonnebrandcrème te gebruiken, door te roken en door luchtvervuiling? 

 

Mijn tips om toch optimaal van de zon te kunnen genieten:

1.Als je vanwege een gevoelige huid toch moet smeren kies dan ten alle tijden voor een natuurlijke zonnebrandcrème. Ik kies bijvoorbeeld voor mijn gezin voor de natuurlijke zonnebrandcrème vanWeledaofNaif. Kies nooit voor een crème welke louter bestaat uit chemische stoffen (zoals de meeste crèmes), hier krijg je namelijk juist gezondheidsproblemen van2.Verzorg en bescherm je huid van binnenuit! Ikzelf slik bijvoorbeeld een Vitamine E supplement en eenastaxanthinesupplement tegen huidveroudering, maar dit zijn ook stoffen die je huid beschermen tegen schadelijkeUV-straling3.Smeer jezelf niet in met olie om sneller bruin te worden. Dit verhoogt namelijk de kans op verbranding, en daar wordt je huid echt niet blij van4.Vermijd vooral in hoogzomer de piekuren tussen twaalf en vier of ga dan in de schaduw zitten. Geniet echter wel van de eerste stralen in de morgen en van de late stralen in de avond.5.Probeer je huid te laten wennen aan de zon. Ga in het voorjaar dus al naar buiten, en stel dit moment niet uit tot hoogzomer6.Drink veel vocht als je in de zon gaat, zodat je huid van binnen gehydrateerd wordt7.Eet daarnaast veel groenten en fruit en vermijd zoveel mogelijk alcohol. In groente en fruit zitten veel antioxidanten die jouw huid extra helpen om alle zon goed te verwerken.

En onthoud: De zon is niet onze vijand, de manier waarop we onszelf eraan blootstellen wel! 

 

Wil jij ook aan de slag met natuurlijke bescherming van de huid? Shop dan onze producten hier

1 von 12