HAARUITVAL

Zurück zum Blog

het is mij niet vreemd. Haaruitval na mijn zwangerschap, haaruitval door stress, haaruitval door een disbalans in de hormonen. Herkenbaar? Lees dan even verder om dit te voorkomen!

1.Je bent wat je eet. Probeer dus altijd in de gaten te houden dat je voldoende vitamines en mineralen binnen blijft krijgen, want tekorten kunnen haaruitval veroorzaken. Dus niet vullen, maar voeden! Vis, vlees, groenten, fruit, ongezouten noten, kleur en variatie dagelijks op je bord is een must

2.Stop met stressen! Het stresshormoon cortisol heeft op heel wat processen in ons lichaam een grote invloed, waaronder ook de regulering van de haarfollikels, ook wel haarzakjes genoemd. Bij hoge hoeveelheden cortisol in het lichaam (bij veel stress bijvoorbeeld) kan dat de groei van de haarfollikels vermoeilijken en eventueel ook de haaruitval stimuleren. 

3.Hou je hormonen in de gaten. Bij vrouwen heeft haarverlies niet rechtstreeks met de leeftijd te maken, maar eerder met de hormonen. Van oestrogeen wordt gezegd dat het van invloed is op de haargroei. Omdat de oestrogeenspiegel tijdens de overgang afneemt, zou dit wel eens de oorzaak van haarverlies tijdens de overgang kunnen zijn. Testosteron kan er dan weer voor zorgen dat de haarzaakjes krimpen, wat haaruitval tot gevolg heeft.

4.Slik extra selenium. Selenium iseen mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het onderhouden van de schildklier. Bij een niet goed werkende schildklier zijn kale plekken op het hoofd geen gek verschijnsel. Maar selenium is ook goed voor het behoud van gezondhaar.Seleniumondersteunt het lichaam bij het verwerken van proteïnen. Aangezienhaarvoornamelijk bestaat uit proteïnen,isvoldoendeseleniumessentieel voor haargroei. 

5.Drink minimaal 8 glazen water per dag. Voor de opbouw van je haar is water nodig. Heel veel water. Zonder water, geen haar.

 6.Ben je vegetarisch of veganistisch? Dan bestaat er een kans dat er sprake is van een vitamine b-tekort.Naast de specifieke B-vitamines B8 (Biotine) en B11 (Foliumzuur) zijn vrijwel alle B-vitaminen van groot belang voor gezond haar. Ze spelen een essentiële rol in de stofwisseling in de cellen. Zokan een tekort aan Vitamine B2(Riboflavine) bijdragen aan haaruitval. Probeer in geval van haaruitval altijd eens een natuurlijk B-complex te proberen*.

Heb jij wat aan deze tips gehad en wil je starten met het slikken van effectieve en natuurlijke supplementen? Shop dan hier!