DE VICIEUZE CIRCEL VAN TREK IN ZOETIGHEID

Zurück zum Blog

Oh dat is tot op heden ook een flinke uitdaging voor mij, want ook ik ben stapelgek op zoete snacks! We worden altijd bang gemaakt voor het eten van te veel zout, maar geloof me, het eten van te veel suiker is minstens zo schadelijk voor je lichaam. Lees hieronder de tips om van je suikerverslaving af te komen:

1.Een ontbijt met veel eiwitten is goed voor je gesteldheid en je lichaam. Eiwitten werken verzadigend en zorgen hierdoor dus voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Doordat je bij het ontbijt al begint met eiwitten, heb je hier de hele dag profijt van. Eiwitten kun je tot je nemen door natuurlijk een eitje te eten bij het ontbijt, maar ook in kokosyoghurt, noten en zaden vind je genoeg eiwitten.

2.Als je niet van ontbijten houdt, kun je er ook voor kiezen om een groenten-smoothiete nemen met wat eiwitpoeder. Kies altijd voor groenten, want ook fruitsuikers zorgen voor een onnodig hoge piek in je suikerspiegel! Ik kies zelf in dat geval vooronzegluten-, lactose en suikervrije eiwit shakein combinatie met een mix van bleekselderij, venkel, wortel en lijnzaad. Gezond en verantwoord, maar bovendien geen aanslag op je insulinespiegel

3.Eet je veel snelle koolhydraten zoals pasta, brood, koek, ontbijtgranen en ontbijtrepen en dat meer dan twee keer per dag? Dan schommelt jebloedsuikerspiegeltelkens, en daarmee in je energieniveau. Na het eten van koolhydraten komt er namelijk glucose in je bloed, daarna wordt insuline aangemaakt endit zorgt weer voor een piek in jebloedsuikerspiegel. Heb je eengrotekoolhydraat en dus suikerbehoefte, slik danonschroom supplement van.Eenchroomtekort in ons lichaam, beïnvloedt de stofwisseling namelijk nadeligdoordat dedesuikerspiegel daalt met als gevolg dat hierdoor dus de welbekendecravingsontstaan.

4.Eet minder verzadigde vetten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de inname van verzadigdevetten beperken ook zeer effectief werkt op je bloedsuikerspiegel. Dat heeft voor een deel te maken met het feit dat verzadigde vetten al snel leiden tot overgewicht.En overgewicht alleen heeft een hele grote invloed op je bloedsuikerspiegel.

5.Slaap voldoende. Onvoldoende nachtrust, verergert de insulineresistentie. Dat wil zeggen dat als je niet minimaal 6a7 uur ononderbroken slaapt, je problemen krijgt met de gevoeligheid van de cellen voor insuline. Uit het onderzoek is gebleken dat gedurende vijf nachten niet meer dan vier uur slaap de gevoeligheid voor insuline met bijna 25% afnam. En dat in een week!

 

Ben of ken jij iemand die gek is op suiker? Sla deze post dan op en vergeet jouw “lotgenootje” de blog niet te sturen!